page loader

E-learning

FAME Learning Center

Vanaf 1999 wilde Fame zijn traditionele opleidingsaanbod met e-learning tools aanvullen om aan nieuwe uitdagingen van de opleiding in de financiële sector tegemoet te komen.

Deze ervaring leidde tot de oprichting van het FAME Learning Center, een online trainingscentrum met een dubbele roeping:

  • Individuele toegang bieden tot opleidingen die door FAME werden ontwikkeld over verschillende onderwerpen als kredieten, effecten, derivaten, risicomanagement, bankbedrijf, enz.
  • Ondersteunen van "training academies" van organisaties die hun online training willen uitbesteden. Onze cliënten hebben zo hun eigen toegang, overal toegankelijk, met een administratieve interface die alle opleidingen bevat die de organisatie voor haar medewerkers ter beschikking wil stellen. Wij beheren alle technische en IT-aspecten.
e-learning

Assessment Development System

Assessment Development System

Ons online platform bevat ook een Assessment Development System (ADS) waarmee u hele sets van evaluatietests kan opzetten en beheren, standaard of op maat al naargelang de materie of het geval.

Elk van de FAME online trainingsmodules bestaat in het Nederlands en in het Frans. Ze duren gemiddeld ongeveer 20 minuten en elke module bevat een bepaalde materie en sluit af met een kennistest. De inhoud wordt verfraaid met heel wat middelen, media en oefeningen.

Waarom e-learning ?

E-learning biedt een antwoord aan veel van de uitdagingen van de beroepsopleidingen van vandaag : 

  • de diversificatie van leerstijlen en leerstrategieën,
  • flexibiliteit in de tijd: de mogelijkheid om de leermomenten voor jezelf te kiezen en in je eigen tempo te ontwikkelen,
  • flexibiliteit van de plaats: de mogelijkheid om al dan niet op zijn werkplek te oefenen of zelfs onderweg
  • verschillen in kennisniveau: aanpassing aan de vaardigheden van de student
  • de voortdurende evolutie van de trainingsinhoud: mogelijkheid tot actualisering via online tools in real time
  • toegang tot aanvullend lesmateriaal en bijkomende referentie-informatie
  • de nood aan evaluatie en opvolging: assessments, statistieken, ...

FAME LCMS
Voor het beheer en publiceren van e-learning content heeft FAME een eigen online Learning Content Management System (LCMS) ontwikkeld

website service

Blended-learning

FAME heeft ook blended-learning formules die een evenwichtige mix bieden van face-to-face en afstandsonderwijs. Bijvoorbeeld, e-learning wordt gebruikt als introductie tot een groepstraining of als een upgrade van deelnemers vooraf. Het kan ook handig zijn als afsluiter van een face-to-face training of om een self-test te integreren.

Wilt u meer informatie over onze e-learning modules of Blended Learning-pakketten?